Follow Us

Follow Us
Click AICI pentru ultimele stiri

+40726 923 222

Bucuresti, Romania

 

Stiri

Noutati Randonneurs Romania

28 mai 2023: Comunicat oficial al Randonneurs Romania

Cu ocazia desfășurării brevetului de 600 km, organizat de Randonneurs România la București, în urma sesizărilor venite din partea unor participanți la eveniment și a verificărilor întreprinse, vă anunțăm, cu părere de rău, că pentru prima dată în istoria ciclismului de anduranță românesc suntem nevoiți să efectuăm demersurile de notificare a Audax Club Parisien în vederea suspendării a 2 cicliști de a mai participa la astfel de evenimente, atât pe teritoriul României, cât și în al celorlalte țări afiliate la organizația din Franța, respectiv la Les Randonneurs Mondiaux: C.I. si C.M.C. (desi, conform art. 20 din Regulament, cei doi si-au dat si acordul folosirii numelui in clar), care au apelat la o masina pentru a parcurge o distanta din traseul de 600 km, incercand totodata sa obtina omologarea ca brevet.

In loc sa anunte un reprezentant al organizatorului ca renunta si apeleaza la un mijloc de transport, altul decat propriile biciclete, pentru a se intoarce in Bucuresti, cei doi participanti au incercat, inclusiv cand au fost contactati din partea organziatorului pentru a vedea care este situatia lor, sa transmita acestuia ca fac tot posibilul sa ajunga pana la ora limita stabilita la sosire (Arcul de Triumf), desi se aflau de aproximativ o ora intr-o masina. Ulterior, desi au avut de mai multe ori ocazia sa anunte abandonul, nu au facut acest lucru. Mai mult, cu cativa kilometri inainte de sosire, au renuntat la masina si au pedalat pana la Arcul de Triumf, incercand sa caute o varianta de a-l convinge pe organizator sa le fie omologat rezultatul.

In urma verificarilor realizate de organizator, in baza prevederilor articolului 15 din Regulamentul BRM, s-a decis atat descalificarea celor doi participanti de la brevetul de 600 km, precum si luarea masurilor de notificare a Audax Club Parisien in vederea suspendarii participarii acestora la evenimentele ciclismului de anduranta din Romania si din afara tarii noastre.

Modificari in calendarul brevetelor organizate la Bucuresti in 2022

În calendarul evenimentelor ciclismului de anduranță, organizate de Adevărații VeloPrieteni și Randonneurs România la București, vor surveni următoarele modificări:

1. ultra-bretul popular GFR 250, precum și tura tradițională de anduranță Turul Munteniei într-o zi, ambele derulate în paralel, sunt replanificate din data de 30 iulie 2022 pentru sâmbătă, 6 august 2022 – ziua în care se împlinesc 112 ani de la prima cursă ciclistă din România, Circuitul Munteniei, eveniment reeditat sub forma actualului tur de anduranță ajuns la a 9-a ediție;

2. ultra-brevetul clasic BRM 1000 va avea startul în seara zilei de 28 iulie 2022 (anterior, fusese planificat în data de 13 august 2022).

11 iunie 2022 - Brevetul 300 CENTENAR
Sâmbătă, 11 iunie 2022, când se împlinesc exact 100 de ani de la primul brevet de 300 km desfășurat pentru prima dată în lume, respectiv în Franța, va fi organizat brevetul CENTENAR pe trasee de 300 km, atât la București, prin Reprezentantul Național (Adevărații VeloPrieteni și Randonneurs România), cât și la Arad, Buzău, Cluj-Napoca, Iași, Miercurea Ciuc, Reghin, Sibiu, Târgu Mureș și Suceava, prin Reprezentanții Regionali.
Prin toate aceste evenimente, în data de 11 iunie 2022, ciclismul de anduranță românesc ia parte la evenimentul care se desfasoara la nivel mondial.
În cadrul evenimentului organizat la Bucuresti, taxa de participare este suportată de către Asociația Adevărații VeloPrieteni, doar medalia aniversară urmând să fie plătită de către cei care doresc să o aibă în colecția proprie.
Paris-Brest-Paris 2023 (editia nr. 20)

Ediția nr. 20 a ultra-brevetului Paris-Brest-Paris va avea loc în perioada 19-24 august 2023. Potrivit organizatorului (Audax Club Parisien), regulile privind participarea vor fi aproximativ aceleași ca și la ultima ediție, cea din anul 2019.

Astfel, preînscrierile vor avea loc la începutul anului 2023 (ianuarie-februarie) și vor oferi șansa cicliștilor din întreaga lume atât a ocupării unuia dintre cele 8000 de locuri disponibile, anunțate pentru ediția nr. 20,  precum și a alegerii orei de start preferate. Pentru preînscriere, cicliștii vor trebui să folosească cel mai lung brevet clasic parcurs în perioada noiembrie 2021 – octombrie 2022, fiind etape de preînscriere, prioritate având cei care au parcurs un BRM 1000, apoi, un BRM 600, BRM 400, BRM 300, respectiv, la final, un BRM 200.

Punctul de start nu este încă decis, însă cel folosit la ultima ediție – Parcul Național din Rambouillet – ar putea fi decizia finală a organizatorului. Vom reveni cu detalii…

11 septembrie 2021 - Brevetul CENTENAR & PEDALIADA
Sâmbătă, 11 septembrie 2021, când se împlinesc exact 100 de ani de la primul brevet de 200 km desfășurat pentru prima dată în lume, respectiv în Franța, va fi organizat brevetul CENTENAR pe trasee de 200 km, atât la București, prin reprezentantul național (Adevărații VeloPrieteni și Randonneurs România), cât și la Arad, Buzău, Cluj-Napoca, Iași, Miercurea Ciuc, Reghin, Sibiu, Târgu Mureș și Suceava, prin reprezentanții regionali.
Prin toate aceste evenimente, în data de 11 septembrie 2021, ciclismul de anduranță românesc ia parte la Proiectul WoW Europe, PEDALIADA, desfășurat sub sloganul „LASĂ BUTONIADA, VINO LA…PEDALIADA!”, zi în care bicicliști din 10 țări din Europa sunt așteptați să pedaleze oriunde, oricât, alături de oricine (dar, nu oricum, ci în mod RESPONSABIL).
20 martie 2020 - COMUNICAT RANDONNEURS ROMANIA

In conditiile institurii starii de urgenta la nivel national si implicit a tuturor restrictiilor care deriva din aceasta, precum si a imprevizibilitatii privind prelungirea crizei generate de coronavirus, cu parere de rau, suntem nevoiti sa luam urmatoarele decizii in ceea ce priveste organizarea evenimentelor din ciclismul de anduranta romanesc:

1. Amanarea evenimentului RO-VELO EPIC TOUR Randonneur pentru vara anului 2021
Organizarea evenimentului RO-VELO EPIC TOUR Randonneur, la cum a fost proiectat, necesita foarte multi pasi, multi dintre acestia presupunand efectuarea de cheltuieli destul de mari. Incepand cu 5 martie suntem cu fiecare zi in intarziere fata de planul privind etapele organizatorice ale evenimentului. Neavand nicio predictibilitate a crizei sus-mentionate, nu putem sa trecem la etapele urmatoare privind organizarea, pentru ca ar insemna fonduri cheltuite, neavand nicio garantie ca evenimentul ar putea sa aiba loc sub o forma sau alta. Cum resursele sunt limitate, iar in caz de forta majora, am fi obligati sa anulam evenimentul, noi trebuie sa returnam taxele de preinscriere deja incasate si care ar sta la baza efectuarii cheltuielilor organizatorice. Nici nu putem sa mai asteptam si sa reluam abia peste una, doua sau trei luni organizarea pentru ca nu vom mai avea timpul necesar pentru ca evenimentul sa se desfasoare in conditii corespunzatoare si acest lucru depinde de foarte multi factori externi care ar trebui implicati din timp. Si dupa cum cei mai multi ati constatat deja cu ocazia evenimentelor pe care le-am organizat de-a lungul anilor, nu suntem oamenii care sa facem lucrurile de mantuaiala. Pentru noi conteaza ca fiecare ciclist sa fie multumit atunci cand participa la evenimentele pe care le organizam.
Taxele de preinscriere deja platite vor fi returnate in procent de 90% (au fost realizate deja unele cheltuieli) sau pot fi reportate pentru acoperirea participarii la urmatoarele evenimente (fiecare dintre ciclistii preinscrisi sunt rugati sa ne anunte pe email – RR@randonneurs.ro – cum procedam cu respectiva taxa platita, iar in cazul retunarii sa ne transmita datele contului bancar).
P.S. Daca totusi criza coronavirus va lua sfarsit mai devreme decat cei mai multi specialisti prognozeaza, inca mai luam in calcul organizarea evenimentului, dar numai in varianta RED, 100% pe cont propriu, fara organizarea vreunui punct de control intermediar, fara etape, fara materiale promotionale, fara echipament dedicat etc.

2. Replanificarea tuturor brevetelor clasice
Astfel, functie de evolutia crizei, vom anunta din timp noul calendar. Speram sa putem organiza toate brevetele clasice de anduranta in lunile de vara. Pana atunci, functie de evolutia restrictiilor privind circulatia pe drumurile publice in perioada urmatoare, vom oferi posibilitatea participarii doar in mod INDIVIDUAL, fara start, sosire si puncte de control organizate la BRM 200, planificat pentru Bucuresti, in data de 4 aprilie 2020. In acest sens urmeaza sa anuntam exact procedura necesara participarii in aceasta varianta (parcurgerea traseului pentru BRM 200 se poate face oricand in perioada 1-30 aprilie).
In aceasta varianta, taxa de participare va fi redusa – pentru cei care au platit deja, va fi dedusa din taxa deja platita, iar pentru cei care vor decide sa se retraga, taxa deja platita le va fi returnata integral intr-un cont bancar, pe care ni-l vor transmite pe email sau va fi reportata pentru participarea la un viitor eveniment).

3. In cazul brevetelor populare, avand in vedere ca 3 evenimente au avut deja loc, am anuntat deja posibilitatea participarii in varianta INDIVIDUAL la cel de-al patrulea, precum si la eventualele brevete ramase restanta pentru unii ciclisti. Aceasta se poate face oricand pana la 31 martie 2020.

4. Pentru seriile Romanian Randonneur Round the Year (RoRRtY) si GRandonneur Round the Year (GRRtY), fiind evenimente cu participare individuala, am decis sa lasam la latitudinea participantilor de a parcurge in continuare brevetele lunare aferente acestora sau sa isi suspende seria pana la aparitia conditiilor necesare de circulatie fara nicio restrictie si in siguranta.
Ca urmare, cei care decid suspendarea acestor serii, ne vor solicita acest lucru pana la sfarsitul fiecarei luni, in care vor decide acest lucru. De exemplu, nu se accepta ca solicitarea sa vina in luna aprilie pentru un brevet nerealizat in luna martie. Decizia trebuie luata totusi din timp si nu doar a urmare a faptului ca cineva nu si-a gasit timp sa parcurga brevetul.

5. Evenimentul FLECHE / TRACE ramane deocamdata planificat pentru perioada 9-10 mai 2020, urmand sa luam o decizie functie de evolutia crizei.
Acest eveniment se organizeaza in mod traditional in preajma Sarbatorii Pastelui, dar avem acceptul Audax Club Parisien pentru situatia actuala sa il replanificam oricand in timpul anului. Vom anunta din timp o astfel de replanificare. Ca urmare, capitanii de echipa vor continua sa ne transmita traseele pentru omologare pana la data limita prevazuta in descrierea evenimentului, respective 17 aprilie 2020. Daca se va desfasura in perioada 9-10 mai 2020, numarul locurilor va ramane limitat la 60.

6. Turele de anduranta SUPER RANDONNEE si SUPER GRANDONNEE, fiind evenimente cu participare individuala, permanente, pot fi parcurse dupa ce drumurile incluse pe traseele respective vor fi deschise.

7. Toate celelalte brevete si ture, clasice sau populare, care sunt permanente si presupun participare individuala, fara un eveniment organizat, pot fi parcurse in continuare, deocamdata fara nicio alta mentiune speciala.

8. Recomandam si reprezentatilor regionali sa ni se alature si sa ia masurile care se cuvin in ceea ce priveste organizarea brevetelor in acest sezon.

10 martie 2020

Avand in vedere masurile luate de autoritati in contextul crizei generata de coronavirus, pentru ultra-brevetul BRM 2020, RO-VELO EPIC TOUR, suntem nevoiti sa regandim o varianta GREEN de desfasurare a evenimentului, prin care sa oferim suport in anumite puncte de control, insa, fara planificarea parcurgerii traseului de 2020 de km pe etape.

Variantele RED (ONE si TWO) raman neschimbate.

Asadar, vom reveni cat mai curand posibil cu noua varianta GREEN, pentru a putea incepe inscrierile la eveniment.

10 februarie 2020

Randonneurs Romania lanseaza o noua provocare, un nou titlu special oferit ciclistilor de anduranta: Romanian Randonneur Challenge (RoR Challenge).

Acest titlu special va fi oferit tuturor ciclistilor care, intr-o perioada de maximum 5 ani, vor obtine 3 ultra-brevete din categoria BRM 1200+, organizate in Romania.

Se vor lua in calcul cele doua brevete din categoria BRM 1200+, organizate in prezent in Romania: Drumul Dunarii Randonneur si Ro-Velo Epic Tour, precum si alte brevete din aceasta categoria care vor mai apare in viitor in calendarul Randonneurs Romania. Pentru acest titlu special, diploma si medalia aferenta vor fi acordate gratuit de catre Randonneurs Romania.

20 ianuarie 2020

In perioada 11-19 iulie 2020, in premiera pentru Romania, Randonneurs Romania va organiza brevetul din categoria BRM1200+, RO-VELO Epic Tour Randonneur, pe un traseu unic, cu distanta de 2020 de km si aproximativ 15.000 de metri diferenta de nivel, pe tinerariul:
Bucuresti – Buzau – Focsani – Iasi – Sibiu – Transfagarasan – Sibiu – Arad – Bumbesti Jiu – Bucuresti.
Detalii despre modul de participare: https://randonneurs.ro/regulament-brm2020

Brevetul poate fi parcurs intr-una din cele doua variante: GREEN (cu respectarea etapelor stabilite de organizator, cu timpul limita de 202 ore) si RED (in ritmul ales de catre fiecare participant, pe cont propriu 100%, cu timpul limita de 162 de ore, RED ONE, respective, de 202 ore, RED TWO).
Pentru varianta GREEN sunt disponibile 100 de locuri, iar pentru variantele RED sunt disponibile 50 de locuri in total.
Preinscrierile au loc in perioada 2 februarie – 2 martie, iar inscrierile in perioada 15 martie – 25 mai. Pentru preinscriere, ciclistii trebuie sa fi parcurs cel putin un brevet de minimum 600 de km in perioada 2016-2019. Pentru finalizarea si validarea inscrierilor, participantii trebuie sa parcurga un brevet de minimum 300 de km in sezonul 2020.
Detalii despre calendarul evenimentului: https://randonneurs.ro/calendar-brm2020

Evenimentul este organizat in parteneriat cu Asociatia Adevaratii VeloPrieteni si cu suportul “Mausolee pe biciclete”, Primariei Bumbesti Jiu, al Reprezentantilor Regionali din Buzau, Iasi, Sibiu si Arad si al magazinului Drag Zone din Bucuresti, precum si cu sprijinul oferit de o echipa de voluntari. Partener media: Freerider.ro

GRAFICA: OANA BERENY (SCHLOSSER&FRIENDS)

12 ianuarie 2020

Începând cu sezonul 2020, turele de anduranță Fleche și Trace vor fi organizate și în Transilvania, cu loc de întâlnire la Cluj Napoca, de către C.S. Napoca Cycling Plus PDG.
În acest an, evenimentul va avea loc în același weekend (9-10 mai) cu cel organizat de către Randonneurs România cu loc de întâlnire Valea Lungă.

3 ianuarie 2020

In sezonul 2020, Randonneurs Romania va acorda un titlu special cu ocazia implinirii a 7 ani de anduranta in Romania, 2014-2020: Randonneur 2020.

Acest titlu special va fi oferit tuturor ciclistilor care, in sezonul 2020, vor totaliza minimum 2020 de km brevetati din minimum 7 brevete si ture clasice, parcurse atat in cadrul evenimentelor organizate in Romania, cat si in strainatate. Se vor lua in calcul toate brevetele si turele clasice, inclusiv cele permanente, parcurse in perioada 1 noiembrie 2019 – 31 octombrie 2020. Pentru acest titlu, diploma si medalia aferenta vor fi acordate gratuit de catre Randonneurs Romania.

De asemenea, in sezonul 2020, Randonneurs Romania si Asociatia Adevaratii VeloPrieteni vor acorda un titlu special in memoria lui Andrei Avram, cel care a fost voluntar al brevetelor organizate la Bucuresti si administrator timp de 5 ani al grupului Adevaratii VeloPrieteni, incepand cu anul 2015: In memoriam Andrei Avram.

Acest titlu special va fi oferit tuturor ciclistilor care, in sezonul 2020, vor parcurge minimum 5 brevete si ture populare, indiferent de distanta, in cadrul evenimentelor organizate in Romania. Se vor lua in calcul doar brevetele si turele clasice planificate in calendar (cu exceptia celor permanente), parcurse in perioada 1 noiembrie 2019 – 31 octombrie 2020. Pentru acest titlu, diploma si medalia aferenta vor fi acordate gratuit de catre Randonneurs Romania.

12 decembrie 2019

Acesta este calendarul brevetelor si turelor de anduranta populare organizate in 2020 de Randonneurs România si reprezentantii regionali.
Dupa cum se poate observa pe aceasta harta, inca suntem in cautarea unor oameni care doresc sa se implice in organizarea unor brevete populare ale ciclismului de anduranta. Doritorii sunt rugati sa ne transmita un email pe adresa RR@adevaratiiveloprieteni.ro pentru a primi detalii legate de termenii parteneriatului care trebuie incheiat.

30 noiembrie 2019

Acesta este calendarul brevetelor si turelor de anduranta organizate in 2020 de Randonneurs România si reprezentantii regionali.
Dupa cum se poate observa pe aceasta harta, inca suntem in cautarea unor oameni care doresc sa se implice in organizarea unor brevete ale ciclismului de anduranta in urmatoarele zone: Banat (in special zona Banatului Montan), Oltenia de Nord (Targu Jiu / Ramnicu Valcea), Muntenia de Nord (Pitesti, Curtea de Arges), Dobrogea de Nord (Tulcea), Moldova de Sud (Galati, Focsani), Transilvania de Est (Harghita, Covasna), Transilvania de Vest (Deva, Alba Iulia), Bucovina (Suceava), Maramures, Satmar, Crisana de Nord (Oradea, Zalau).
Doritorii sunt rugati sa ne transmita un email pe adresa RR@adevaratiiveloprieteni.ro pentru a primi detalii legate de termenii parteneriatului care trebuie incheiat.
Mult succes tuturor ciclistilor de anduranta români in 2020!

22 Octombrie 2019

Mai jos puteti vedea calendarul brevetelor si turelor populare pentru sezonul 2020, organizate la Bucuresti, de catre Randonneurs Romania.

In acest sezon, Gran Fondo Romania vine cu un brevet popular in premiera, cel de 75 de km. Astfel, fiecare brevet clasic va avea corespondentul sau popular, corespondenta intre acestea fiind data de raportul 4/1: BRM200 cu GFR050, BRM300 cu GFR075, BRM400 cu GFR100, BRM600 cu GFR150, BRM1000 cu GFR250, BRM1200+ cu BRM300+, Super Randonnee cu Super GRandonnee, Fleche cu Fleche-Pop, Arrow cu Arrow-Pop, BRP cu GFP si RoRRtY cu GRRtY.

De asemenea, la sfarsitul lunii septembrie, in premiera, va avea loc un tur GRandonneur, pe un traseu de 375 de km (GFR300+), care include intreaga serie de brevete populare de 50, 75, 100 si 150 de km, putandu-se parcurge intreaga serie sau doar anumite brevete populare.

Nota: Brevetele populare permanente sunt luate in calcul pentru titlurile GRandonn’OR, GRandonneur 500, 1000, 3000, 10000, EverGRandonneur, pentru seriile GRRtY. Acestea nu pot fi luate insa in calcul pentru titlurile Super GRandonneur, Ultra GRandonneur si pentru trofeul X-treme GRandonneur Romania.

In continuare va prezentam calendarul brevetelor si turelor clasice pentru sezonul 2020, organizate la Bucuresti, de catre Randonneurs Romania.

In acest sezon, Randonneurs Romania vine cu extinderea brevetelor clasice permanente de la cel de 200 la intreaga serie 200-300-400-600-1000. Aceste brevete vor putea fi parcurse oricand in timpul sezonului ciclismului de anduranta si vor fi omologate la finalul acestuia.

In luna iulie, in premiera, Randonneurs Romania va organiza impreuna cu reprezentantii regionali, primul tur ciclist al Romaniei in regim randonneur (un ultra-brevet de 2020 de km), care se va desfasura pe etape-brevet.

De asemenea, exista in faza de proiect, ca la sfarsitul lunii august, sa se desfasoare prima editie a unui ultra-brevet de 1000 de km, dupa modelul vecinilor bulgari, Danube Ultra 1000.

Nota: Brevetele permanente, cu exceptia celor de 200 de km care sunt omologate la finalul fiecarei luni, vor fi omologate la finalul sezonului. Totusi, acestea pot fi luate in calcul in seriile RoRRtY, pentru luna in care au fost parcurse.
In cadrul ultra-brevetului de 2020 km, RO-Velo Epic Tour Randonneur, brevetele aferente fiecarei etape sunt omologate separat si sunt luate in calcul pentru titlurile Super Randonneur si Ultra Randonneur. Pentru trofeul X-Treme RR, acestea sunt luate in calcul numai daca a mai fost parcurs un alt brevet din categoria BRM1200+, in afara celui de 2020 de km.

17 Septembrie 2019

Incepand cu noul sezon al ciclismului de anduranta, 2019-2020, regulamentul intern al clubului Randonneurs Romania a suferit unele mici modificari, inclusiv legate de cotizatia anuala ca membru al clubului.

Va aducem la cunostinta ca membrii clubului care au platit taxa pe un singur an in perioada 1 noiembrie 2018 – 31 iulie 2019, pentru prelungirea calitatii de membru, pot efectua plata acesteia pentru noul sezon pana cel tarziu la 30 noiembrie 2019.

11 Aprilie 2019

Cele 7600 de locuri la Paris-Brest-Paris 2019 au fost ocupate prin preinregistrare de catre ciclisti de anduranta din 68 de tari.

Romania, cu cei 82 de ciclisti care si-au rezervat un loc la cea de-a XIX-a editie a ultra brevetului francez, ocupa locul 21!!!

Cei care s-au preinscris si doresc sa afle in timp real ultimele noutati despre evenimentul din luna august, pot adera la grupul: https://web.facebook.com/groups/361104258040124

Preinscrierile pentru a nu fi anulate trebuie transformate in inscrieri pana cel tarziu pe 18 iunie.

Inscrierile incep pe 25 mai si trebuie finalizate pana cel tarziu pe 3 iulie prin completarea numerelor de omologare a celor 4 brevete de 200, 300, 400 și 600 de km parcurse în 2019.

In anul 2015, la editia a XVIII-a, 8 ciclisti romani participau in premiera la o editie a monumentului turelor de anduranta, Paris-Brest-Paris. Dupa patru ani, sunt sanse ca Romania sa fie reprezentata de 10 ori mai multi ciclisti.

Mult succes, tuturor!

22 Martie 2019

Asa cum anuntam in martie 2018, la lansarea clubului Randonneurs Romania, pe langa beneficiile stabilite pentru membrii acestuia, in urma unor negocieri cu Societatea de Asigurari NN, pentru primul an am oferit ca bonus o asigurare pentru ciclisti.

Am intrat in cel de-al doilea an de existenta a clubului si din motive care tin doar de managementul Societatii de Asigurari, instrumentul de asigurari pentru ciclisti a fost suspendat pe o perioada nedeterminata, urmand sa fim anuntati daca acesta va mai apare in portofoliul acesteia. Pana atunci, toate asigurarile deja incheiate sunt valabile pana la data expirarii acestora.

Altfel, incepand cu sezonul 2018-2019, am marit discountul oferit membrilor cotizanti ai clubului pentru plata taxelor de participare de la 20% la 25%. De asemenea, pentru cei care si-au exprimat dorinta de a participa la PBP 2019 in varianta organizata de catre Randonneurs Romania, in limita unui anumit numar de locuri, cu ajutorul unui partener, vom asigura transportul bicicletelor la Paris si inapoi si al unui bagaj de la Paris la punctul de control pe care il vom organiza la Brest, plus toate informatiile necesare privind organizarea si desfasurarea acestui eveniment.

24 Noiembrie 2018

Audax Club Parisien a aprobat calendarul 2019 al brevetelor din ciclismul de anduranta, propus de Randonneurs Romania pentru a avea loc in Romania, la Bucuresti, Arad, Buzau, Constanta, Craiova, Cluj Napoca, Iasi, Sibiu si Targu Mures.

Va reamintim celor care doresc sa participe in 2019 la Paris-Brest-Paris ca pentru calificarea la aceasta tura de anduranta este necesara obtinerea in 2019 a seriei de brevete 200-300-400-600 km, pana cel tarziu la sfarsitul lunii iunie (ultima zi de transmitere a omologarilor va fi 3 iulie 2019). De asemenea, va readucem aminte ca incepand cu 14 ianuarie 2019 incep preinscrierile pentru editia a 19-a a turei de la Paris-Brest-Paris, astfel:

– pentru cei care au obtinut in 2018 cel putin un brevet de 1000 km, perioada de preinscrieri incepe pe 14 ianuarie 2019;
– pentru cei care au obtinut in 2018 cel putin un brevet de 600 km, perioada de preinscrieri incepe pe 28 ianuarie 2019;
– pentru cei care au obtinut in 2018 cel putin un brevet de 400 km, perioada de preinscrieri incepe pe 11 februarie 2019;
– pentru cei care au obtinut in 2018 cel putin un brevet de 300 km, perioada de preinscrieri incepe pe 25 februarie 2019;
– pentru cei care au obtinut in 2018 cel putin un brevet de 200 km, perioada de preinscrieri incepe pe 11 martie 2019.

De asemenea, Randonneurs Romania a stabilit calendarul 2019 al brevetelor populare “Gran Fondo Romania”, care vor fi organizate la Bucuresti de catre Adevaratii VeloPrieteni.

24 Noiembrie 2018

Sambata, 15 decembrie 2018, in Spice Club (Calea Victoriei nr. 21-23), incepand cu ora 15.00, va avea loc festivitatea de premiere a participantilor la brevetele si turele de anduranta, inclusiv brevetele populare (medalii, diplome, trofee, certificate de omologare, premii, titluri), organizate la Bucuresti, de catre Randonneurs Romania si Adevaratii VeloPrieteni Romania.

Detalii pe evenimentul de pe Facebook: https://www.facebook.com/events/342268833215959.

22 August 2018

Sezonul 2018 al ciclismului de anduranta nu s-a incheiat, insa pregatirile pentru sezonul 2019 trebuie sa inceapa.

Anul 2019 este an de referinta in ciclismul mondial de anduranta, avand in vedere ca toti iubitorii acestui ciclism vor fi conectati sau prezenti la ”monumentul turelor de anduranta”, Paris-Brest-Paris – editia a XIX-a.

In acest context, facem cunoscut faptul ca daca mai sunt prieteni ai ciclismului de anduranta care vor sa organizeze brevete clasice (200-300-400-600 km) in zonele din Romania unde deocamdată nu exista organizatori locali / regionali, pot sa ne trimita un email la adresa RR@adevaratiiveloprieteni.ro, pana cel tarziu pe data de 22 septembrie 2018.

P.S. Pana pe 1 octombrie 2018, trebuie sa transmitem catre Audax Club Parisien, calendarul brevetelor clasice pentru anul 2019.