Follow Us

Follow Us
Click AICI pentru ultimele stiri

+40726 923 222

Bucuresti, Romania

 

Prezentare Super Randonnée

Super Randonnée Romania

Pagina de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/SRRomania

Eveniment creat pentru Facebook: https://www.facebook.com/events/533079897168600

SUPER RANDONNÉE este o tura de anduranta permanenta, parcursa la initiativa participantului. Participantul isi alege data si ora de start, modul in care se organizeaza, cum isi pregateste bagajul si lucurile considerate necesare pentru parcurgerea acesteia, modul in care isi gestioneaza timpul, daca doarme la hotel, intr-un sac de dormit sau deloc. In ceea ce priveste propria organizare, participantii nu au nicio alta obligatie decat de a parcurge traseul in limita maxima de timp, in functie de optiunea aleasa (RANDONNEUR sau TURISTIC) si fara sprijinul unui vehicul sau alt sprijin extern.

Fiecare participant este responsabil pentru validarea trecerii punctului de control, prin evidentierea acestui lucru pe brevet-card si prin realizarea fotografiei corespunzator cu indicatiile trimise de organizator. Pe scurt, participantul trebuie sa se descurce singur in orice situatie, fiind pe cont propriu. Spiritul SUPER RANDONNÉE se bazeaza pe libertatea si maturitatea participantilor.

SUPER RANDONNÉE sunt ture de sine statatoare, care sunt organizate, verificate si validate de catre Audax Club Parisien, prin reprezentantii acestei organizatii la nivel mondial (Sophie Matter) si national (Iulian Ene in asociere cu Asociatia Adevaratii VeloPrieteni pentru Romania). Acestea se desfasoara in zone montane pentru obtinerea diferentei de nivel obligatorii ce le defineste. Lungimea traseului este de aproximativ 600 km (maximum 619 km) cu o diferenta de nivel de peste 10.000 de metri.

In prezent, turele SUPER RANDONNÉES se pot parcurge in 22 de tari: Australia, Austria, Belgia, Brazilia, Bulgaria, Canada, Croatia, Franta, Germania, Grecia, Israel, Italia, Japonia, Norvegia, Portugalia, Romania, Rusia, Slovenia, Spania, SUA, Taiwan si Ucraina.

Incepand cu anul 2017, Romania, prin traseul omologat de catre Audax Club Parisien, Romanian TransCarpathians Epic, s-a alaturat celorlalte 21 de tari deja prezente in lista SR la nivel mondial. Mai mult, incepand cu anul 2018, in Romania sunt omologate doua trasee Super Randonnées, cel de-al doilea fiind Legendary Long Valley.

Incepand cu anul 2019, cele doua trasee omologate pot fi parcurse si in sens invers, cu acelasi puncte de control. La inscriere, participantul va mentiona sensul ales de parcurgere a traseului.

Inscrierea unui ciclist se realizeaza prin completarea unui formular online, iar aceasta este validata doar dupa efectuarea platii taxei de participare.

Taxa de participare: 60 lei (platita PRIN TRANSFER BANCAR in contul Asociației Adevărații Veloprieteni România, IBAN RO02 RNCB 0085 1536 8704 0001, BCR Bucuresti WTC). Confirmarea platii se face pe adresa de email: SR@adevaratiiveloprieteni.ro. Taxa de participare include pe langa omologarea brevetului de catre ACP si trofeul si certificatul de brevetare acordate de Randonneurs Romania.

Taxa de participare pentru membrii cotizanti ai clubului Randonneurs Romania este 50 lei, iar, pentru ciclistii minori (14-18 ani) este 30 lei.